Καθαρισμός Φωτοβολταϊκών Πάρκων

Η SolarService, προκειμένου να διασφαλίζονται, η αδιάλειπτη λειτουργία, η μακροβιότητα & υψηλή παραγωγικότητα, και κατά συνέπεια κερδοφορία, των Φωτοβολταϊκών Πάρκων, διαθέτει προγράμματα καθαρισμού, συντήρησης, και ολοκληρωμένου ορθού τακτικού ελέγχου των Φωτοβολταϊκών σας πάρκων, ανεξαρτήτως ισχύος, σε όλη την Ελλάδα.

Υπολογίζεται ότι η κατακάθιση σκόνης στην επιφάνεια των Φωτοβολταϊκών πάνελ εκτός από τη μείωση της μακροζωίας του εξοπλισμού, ευθύνεται για ετήσια μείωση της παραγωγής του Φωτοβολταϊκού σας πάρκου και κατά συνέπεια διαφυγόντα κέρδη της τάξεως του 15-18%. Τα έξοδα για να γίνει ο Καθαρισμός των Φωτοβολταϊκών πάρκων αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος αυτών των απωλειών.
Η βρωμιά επάνω στα Φωτοβολταϊκά πάνελ προέρχεται από:

 • clean-dirty-solar-panels-Γύρη
 • Περιττώματα πουλιών
 • Σκόνη
 • Λάσπη
 • Χιόνι
 • Φερτές ύλες
 • Χημικές ενώσεις
 • Άλατα (Σε Φ/Β κοντά σε θαλάσσιες περιοχές)

IMG_0667Για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης οφείλει να γίνεται Καθαρισμός των Φωτοβολταϊκών πάρκων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, Μάρτιο/Απρίλιο, όταν έχουν περάσει οι βροχές, και Αύγουστο/Σεπτέμβριο, στο τέλος του καλοκαιριού. Στη διάρκεια που γίνεται ο Καθαρισμός γίνεται και η κοπή των χόρτων καθώς και το κλάδεμα των δένδρων. Αυτό πραγματοποιείται για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, διότι η σκίαση που προκαλούν τα μεγάλα χόρτα ή τα δέντρα μειώνει σημαντικά την απόδοση της Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Σκιάζοντας ένα Φωτοβολταϊκό πάνελ χάνει σημαντική απόδοση όλη η στοιχειοσειρά (string). Δεύτερον, διότι τα μεγάλα χόρτα δημιουργούν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο πυρκαγιάς.

_

Η SolarService έχει επενδύσει στην πιο σύγχρονη τεχνολογία όσον αφορά τον καθαρισμό των Φωτοβολταϊκών πάρκων, για να είναι σε θέση να σας παρέχει υπηρεσίες, που συμφωνούν με τις ανάγκες και τους κανόνες ασφαλείας της Φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασής.

Με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρόνο, σας παρέχουμε υπηρεσίες καθαρισμού Φωτοβολταϊκών πάρκων με το μηχάνημά μας που είναι εξοπλισμένο με αυτόνομα συστήματα, που μετατρέπουν το νερό βρύσης, με το οποίο είναι γεμάτη η δεξαμενή, σε απιονισμένο νερό για να πραγματοποιηθεί ο Καθαρισμός των πάνελ του Φωτοβολταϊκού σας πάρκου σύμφωνα με τους κανόνες των κατασκευαστών των Φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Το μηχάνημα της εταιρείας μας σας παρέχει:

 • Το νερό βρύσης που παρέχεται από το δίκτυο ύδρευσης, παρουσιάζει στη σύστασή του ποσοστά αλάτων. Αυτά, κατά τη διάρκεια του στεγνώματος, αφήνουν λεκέδες επάνω στους συλλέκτες, με αποτέλεσμα την ελάττωση της δυνατότητας απορρόφησης ακτινοβολίας. Το σύστημα αφαλάτωσης, μετατρέπει το νερό αυτό σε 100% μαλακό – αφαλατωμένο νερό, ωστε να πετύχουμε μηδενικά υπολείμματα άλατος στα Φωτοβολταϊκά πάνελ σας.

Επίσης το απιονισμένο νερό:

 • Διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα φιλικό με την ευαίσθητη επιφάνεια του πάνελ.
 • Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της επιφάνειας.
 • Δεν υπάρχουν χημικά κατάλοιπα που ενισχύουν τον ιονισμό της επιφάνειας.
 • Δεν αλλοιώνεται η προστατευτική μεμβράνη των ηλιακών κυψελών.
 • Βελτιώνει την απόδοση των φωτοβολταϊκών πάρκων έως και 18%, στην παραγωγή ενέργειας.
 • Κατά τους θερινούς μήνες, τα Φωτοβολταϊκά πάνελ αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες λόγω ζέστης. Η απότομη επαφή τους με νερό θερμοκρασίας του δικτύου, που είναι αρκετά πιο ψυχρό, μπορεί εύκολα να προκαλέσει καταστροφή του εξωτερικού φιλμ του συλλέκτη από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το σύστημα προθέρμανσης, αυξάνει τη θερμοκρασία του αφαλατωμένου νερού, και με αυτη τη διαδικασία καθίσταται ασφαλής ο Καθαρισμός των Φωτοβολταϊκών σας πάρκων.
 • Ο μηχανισμός με τον οποίο γίνεται ο Καθαρισμός των Φωτοβολταϊκών πάρκων αποτελείται από τη βούρτσα, η οποία είναι φτιαγμένη από μαλακό υλικό, και αποδεδειγμένα ασφαλές για τα Φωτοβολταϊκά πάνελ. Διαθέτει επίσης και ηλεκτρονική μονάδα με αισθητήρες, ώστε να ελέγχεται η απόσταση της βούρτσας από τους συλλέκτες.
 • Για την καλύτερη προστασία των καλωδιώσεων του φωτοβολταϊκού σας συστήματος από τα τρωκτικά, προτείνουμε να εφαρμόζονται τακτές μυοκτονίες στις εγκαταστάσεις των Φωτοβολταϊκών πάρκων.
Προσοχή!

Εάν δεν γίνει Καθαρισμός των Φωτοβολταϊκών πάνελ, θα δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου ένα φιλμ βρωμιάς, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί και θα έχει σαν επίπτωση την κάθετη μείωση της απόδοσης της Φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα,
μάθετε τις επιλογές σας

Εγγραφή στο newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα ενημερώνεστε άμεσα για τις εξελίξεις στις Α.Π.Ε.